Home

Ondernemen, neem je rol

tip

Ondernemen is voor veel mensen een noodzakelijk kwaad. Het werk dat je wilt doen is alleen maar, of het beste, mogelijk als zelfstandig ondernemer.

Er zijn ook mensen die heel bewust kiezen voor het ondernemerschap. Zij vinden het heel fijn om deze eigenheid, vrijheid en verantwoordelijkheid te nemen.

Als ondernemer of als zzp-er moet je meer doen dan alleen het uitoefenen van jouw vak. Denk hierbij aan de administratie, marketing en natuurlijk netwerken.

Vaak worden echter de rollen van 'de professional' en 'de ondernemer' niet bewust gezien en teveel samen genomen. Dan zet je als het ware je professional in voor de sales..... maar dat werkt niet. Vergelijk het maar met een bedrijf waar meer mensen werken, daar zijn ook verschillende functies... en niet voor niets!

Daarom deze tip: word bewust van je verschillende rollen in jouw onderneming. En observeer voor jezelf welke rol welk gedrag laat zien, of zou moeten laten zien. Dan kun je de juiste rol op het juiste moment inzetten!

Wil je het ondernemen verder ontwikkelen en verdiepen, of wil je onderzoeken of het wat voor je is? Dan raad ik je aan om de challenge Authentiek Ondernemen, die ik heb ontwikkeld, te doen.

Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met me op!